دانشپژوه دکتری تاریخ و تمدن اسلامی جامعة المصطفی العالمیه
چکیده
رقابت تمدن غرب با اسلام و اسلامگرایی، قدمتی به درازای تاریخ تمدن اسلامی دارد. همانگونه که اسلام با گفتمان جدید و ضعف روم غربی، سالهای زیادی رومیان را محدود کرد، تمدن غرب پس از قدرتیافتن با تضعیف عثمانی در انزوای رقیب، کوشید. خیزش دوبارهی اسلامگرایی در عصر معاصر، دامنهی ناآرامی متفکرین غرب را از قدرتیافتن دوبارهی اسلام شدت بخشیده است. بابی سعید به عنوان یک نظریهپرداز غربی، نگرانی خویش را با کتاب «هراس بنیادین» یا بازگشت سرکوبشدگان، بیان داشته است. با توجه به کتاب هراس بنیادین، اسلامگرایی در غرب میتواند دو علت درونی و بیرونی داشته باشد. کاستیها و نواقص درونی غرب در عدم پاسخگویی مناسب به نیازهای دین، خانواده، محیطزیست، امنیت از یکسو و رشد اسلامگرایی با ظرفیت درونی از جانب دیگر، علت هراس بنیادین بابی سعید از بازگشت سرکوبشدگان است.
هاشمی, سیدمحمدسرور . (1398). نقد و بررسی محتوایی «هراس بنیادین» بابی سعید با تکیه بر بنیادگرایی و اسلامگرایی. مطالعات تاریخی امت اسلامی, 2(3), 41-64.
MLA
هاشمی, سیدمحمدسرور . "نقد و بررسی محتوایی «هراس بنیادین» بابی سعید با تکیه بر بنیادگرایی و اسلامگرایی", مطالعات تاریخی امت اسلامی, 2, 3, 1398, 41-64.
HARVARD
هاشمی, سیدمحمدسرور. (1398). 'نقد و بررسی محتوایی «هراس بنیادین» بابی سعید با تکیه بر بنیادگرایی و اسلامگرایی', مطالعات تاریخی امت اسلامی, 2(3), pp. 41-64.
CHICAGO
سیدمحمدسرور هاشمی, "نقد و بررسی محتوایی «هراس بنیادین» بابی سعید با تکیه بر بنیادگرایی و اسلامگرایی," مطالعات تاریخی امت اسلامی, 2 3 (1398): 41-64,
VANCOUVER
هاشمی, سیدمحمدسرور. نقد و بررسی محتوایی «هراس بنیادین» بابی سعید با تکیه بر بنیادگرایی و اسلامگرایی. مطالعات تاریخی امت اسلامی, 1398; 2(3): 41-64.